Opinie

Până aici: Noi nu girăm prostia şi abuzul!

„Ce se va întâmpla cu actuala guvernare, ce reacţie va avea populaţia, dacă astfel de ciocniri se sfârşesc cu morţi şi răniţi? (…) Că este foarte posibilă escaladarea tensiunilor la un nivel superior stă mărturie reacţia ministrului de interne, Carmen Dan, la adresa manifestanţilor de ieri din parlament: „Încă nu i-au luat pe ăştia de aici”? Iar oficialităţi de rang înalt din PSD califică manifestaţiile „nazism pur sânge” şi cer jandarmeriei să intervină” (Ștefan Vlaston, pe blogurile Adevărul)
Trustul eMaramures.ro a susţinut mereu politicile de dezvoltare ale PSD şi a promovat mesajele social-democrate. Asta nu înseamnă că va continua să sprijine prostia şi abuzul, atunci când acestea înlocuiesc normalitatea şi bunul-simţ.

Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţie şi nimeni nu le poate lua românilor acest drept. Îngrădirea dreptului la liberă exprimare este echivalent cu un genocid, iar acesta este condamnabil în orice ţară din lume. Nimeni nu este mai presus de lege – chiar dacă legile se pot corija din mers – şi nimeni nu poate impune milioanelor de români un regim totalitarist. Epoca “de aur” s-a încheiat în urmă cu aproape trei decenii şi poporul român nu a uitat încă teroarea şi cenzura impuse de comunişti în numele unui regim care a ajuns să fie urât şi detestat.

 eMaramures.ro susţine deschis orice manifestare paşnică desfăşurată în favoarea democraţiei. Aceste manifestări pot degenera, se poate ajunge la violenţe, aşa cum se întâmplă în multe tări democratice din lume, dar tocmai acesta este spiritul democraţiei: libera exprimare!

Trebuie să ne obişnuim cu faptul că nu deţinem adevărul suprem, că ne putem înşela. Trebuie să respectăm părerea celui de lângă noi, nu să ne impunem varianta noastră de adevăr cu pumnii şi picioarele, în mod violent.

Stimaţi guvernanţi, astăzi sunteţi sus şi îmbătaţi de putere credeţi că sunteţi invicibili, că nu daţi socoteală nimănui. Vă înşelaţi: mâine sau peste cîteva ore vă pot lua locul cei din opoziţie şi prin felul în  care guvernaţi vor face totul ca pe o vendettă personală. Nimic nu este veşnic, reveniţi cu picioarele pe pământ!

 

Până aici: Trustul eMaramureş nu a girat şi nu va gira niciodată prostia şi abuzul, nu va susţine şi promova acţiuni violente împotriva românilor, care nu au altă vină decât aceea că îndrăznesc să-şi exprime deschis opiniile care nu corespund cu cele ale guvernanţilor.

Ioachim Nicolae

 

Foto: Facebook.com/Paul Arne Wagner

One Response

  1. ”Trustul eMaramures.ro a susţinut mereu politicile de dezvoltare ale PSD şi a promovat mesajele social-democrate” – foarte rau ca ati facut acest lucru! Adica ne amintiti ca ”Epoca de aur” s-a incheiat in urma cu 30 ani dar voi tot partidul neo-comunist ati ales sa sprijiniti! Pai sa va fie rusine,oameni cu 2 fete! P.S.: Oare de unde vine acest mare ”sprijin” fata de manifestanti??! Poate de acolo ca vaporul PSD-ului se scufunda iar voi vreti sa scapati cu basma curata??! Blleeaaahhhh!!! Aaa, si parca vad ca comentariul meu nu va aparea,dupa politica ziarului de a ”sprijini” libertatea cuvantului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *