Actualitate

Două avioane cu 100 de militari ruşi la bord au aterizat pe un aeroport din Venezuela

Două avioane ale forţelor aeriene ruseşti în care se aflau un oficial rus din domeniul apărării şi aproximativ 100 de soldaţi au aterizat pe aeroportul principal din Venezuela, potrivit unui jurnalist local, pe fondul întăririi relaţiilor dintre Caracas şi Moscova, relatează Reuters.

Raportul vine la trei luni după ce cele două naţiuni au organizat exerciţii militare comune pe teritoriul venezuelean pe care preşedintele Nicolas Maduro le-a numit un semn de întărire a relaţiilor, dar pe care Washingtonul le-a criticat drept o intervenţie rusească în regiune.

Reporterul Javier Mayorca a scris pe Twitter, sâmbătă, că în primul avion se afla Vasily Tonkoshkurov, şeful personalului forţelor terestre, adăugând că al doilea a fost un avion de marfă care transportă 35 de tone de material.

Un avion de pasageri Ilyushin IL-62 şi un avion militar de marfă Antonov AN-124 au plecat vineri de pe aeroportul militar rus Chkalovsky cu destinaţia Caracas, oprindu-se din drum în Siria, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor Flightradar24.

Avionul de marfă a părăsit Caracas duminică după-amiază, potrivit Adsbexchange, un alt site de urmărire a zborurilor.

Un martor a declarat că a văzut duminică ceea ce părea a fi un avion de pasageri pe aeroportul Maiquetia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *