Firma franceza Spanghero se afla la originea etichetarii gresite a carnii de cal, conform anchetei realizate de Guvernul de la Paris, care a suspendat autorizatia de procesare a carnii pentru aceasta companie, relateaza AFP.
Conform unor surse citate de ziarul francez Le Parisien, compania Spanghero ar fi cumparat 42 de tone de carne de cal, la inceputul lunii ianuarie, de la o firma cipriota.
Inspectori sanitar-veterinari vor efectua perchezitii in depozitele companiei, iar autorizatia de functionare ar putea fi retrasa definitiv, a declarat ministrul Agriculturii, Stéphane Le Foll.
„Spanghero este vinovata de inselatorie economica si va exista o actiune in justitie”, a confirmat Benoit Hamon, ministrul pentru Protectia consumatorului.
„Compania stia ca revindea carne de cal etichetata drept vita”, a spus Hamon.
Ministrul a subliniat ca firma Comigel, care a produs lasagna cu carne de cal, a fost indusa in eroare. „Comigel stia ca era carne de vita”, a spus el.
„Insa si aceasta companie franceza a dat dovada de neglijenta pentru ca a omis efectuarea de verificari la uzina sa din Luxemburg. In primul rand, eticheta nu era conforma cu legislatia franceza. In al doilea rand, la decongelare, ar fi trebuit sa isi dea seama ca nu era aceeasi culoare ca cea a vitei”, a explicat ministrul.
Sursa: Mediafax