Inspectorii sanitar-veterinari nu recomanda cumparaturile din portbagajele masinilor si nici pe cele din piata in perioada sarbatorilor de Paste. Ei avertizeaza ca pot sa apara probleme, iar maramuresenii risca sa isi petreaca sarbatorile in spital in cazul in care nu tin seama de sfaturile lor.
In incercarea de a preveni aparitia unor noi cazuri de botulism sau toxiinfectii alimentare, medicii recomanda populatiei sa fie vigilente cu alimentele consumate si recomanda urmatoarele:
- cumprati carne de miel, porc sau vita numai din abatoarele special amenajate si autorizate pentru sacrificare
- nu consumati conserve cu capacul bombat si nici alimente din conserve deteriorate sau ruginite
- evitati sa cumparati produse lactate din piata dupa ora 10.00
- pastrati toate alimentele pregatite pentru masca pascala (inclusiv prajiturile) in frigider sau congelator
Titlu din ziar:
Alimentele de Pasti pot crea probleme
Botulism si toxiinfectii alimentare
Revista presei din Baia Mare – 23 aprilie. Glasul Maramuresului
Sursa: Doina Ferent