Cergi de lana, vase de lut, impletituri din nuiele, miere cu fagure, poame sau horinca sunt doar cateva dintre produsele care pot fi achizitionate, sambata si duminica (20 si 21 februarie), de la Targul din Tara Chioarului, gazduit de Muzeul taranului Roman (MtR) din Capitala. Mesteri din Maramures ii vor intampina pe cei care vor trece in weekend pragul muzeului cu produse traditionale si ecologice.
La targ va mai fi muzica din Cernesti, insa atractia vor fi bucatele – sarmale de post, boace, pumni, piroste, magiun sau silvoita, branza in barbanta, branza cu marar, miere cu nuca, miere cu fagure, poame, horinca, clisa sau slana, carnati de casa, caltabos, sunca, paine de malai, paine de casa, vin fiert, prajituri de casa, halvita, plante medicinale. Oferta mesterilor maramureseni pare de nerefuzat, iar membrii Asociatiei de Produse Traditionale si Ecologice Maramures sunt convinsi ca bucurestenii vor veni in numar mare la eveniment.
Pe langa degustarea de produse traditionale si ecologice maramuresene, la conferinta se va discuta despre satul maramuresean cu mestesugurile sale, produsele alimentare traditionale realizate in gospodarii, calitatile lor ecologice si beneficiile aduse.
Sursa: Agerpres