Taifunul încurcă desfășurarea Cupei Mondiale de rugby și MP al Japoniei la Formula 1

Organizatorii Cupei Mondiale de rugby au decis anularea meciurilor Franţa – Anglia şi Noua Zeelandă, din cauza taifunului Hagibis, care va lovi Japonia în week-end. O decizie privind meciul Japonia – Scoţia urmează să fie luată duminică dimineaţă. World Rugby a anunţat că posesorii de bilete vor fi rambursaţi.

Anularea meciurilor implică un scor de 0-0 şi câte două puncte pentru fiecare echipă. Franţa, Anglia şi Noua Zeelandă sunt calificate în sferturile de finală ale competiţiei.

Taifunul, cu vânturi de pe ste 200 de kilometri/oră, este acum în sudul Japoniei şi, dacă previziunea meteorologilor se confirmă, va trece peste Suzuka şi Tokyo.

Marele Premiu al Japoniei de la sfârșitul acestei săptămâni ar putea fi bulversat de taifunul Hagibis, care va atinge coastele Japoniei în cursul zilelor de sâmbătă și duminică.

Primele estimări ale meteorologilor indică faptul că regiunea circuitului de la Suzuka va fi afectată în special sâmbătă de ploi torențiale și vânturi de circa 100 km/h, în timp ce duminică vremea ar urma să se amelioreze.

FIA a anunțat deja că analizează prognoza meteo și discută cu organizatorii posibilitatea de a amâna sesiunea de calificări pentru dimineața zilei de duminică, așa cum s-a întâmplat și în sezoanele 2004 și 2010.

În caz contrar, calificările ar urma să înceapă sâmbătă la ora stabilită cu riscul de a fi întrerupte succesiv în așteptarea unei perioade mai bune, ceea ce ar avea însă ca efect o bulversare și mai mare a programului echipelor și, mai ales, a transmisiunilor TV.

Calificările pentru Marele Premiu al Japoniei sunt programate sâmbătă la ora 09:00, în timp ce cursa va avea loc duminică cu începere de la ora 08:10.

Stirea urmatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni de folosire si Politica de Confidentialitate.

Publicitate

Stiri Recente