Excesele alimentare din perioada Craciunului se pot usor transforma intr-o indigestie, toxiinfectie alimentara sau alte afectiuni ale stomacului. Desi dieta nu este deloc o prioritate in perioada sarbatorilor de iarna, medicii recomanda cumpatare.
Dr. Zenovia Pop, medic boli infectioase in cadrul Spitalului de Boli Infectioase, Dermato-Venerice si Psihiatrie din Baia Mare, a declarat ca salata de boeuf si ouale umplute sunt alimentele care provoaca cele mai multe neplaceri digestive si asta pentru ca multe persoane sunt sensibile la maioneza.
Multi dintre cei care ajung la Urgenta sunt maramuresenii neatenti si nerabdatori atunci cand vine vorba de prepararea meniului de Craciun si Revelion. Zenovia Popa a spus ca, de multe ori, alimentele pregatite acasa sunt cele care pot provoca toxiinfectie alimentara. Ciupercile, vinetele, carnurile conservate sau congelate pot foarte usor deveni un inamic al sanatatii, a avertizat medicul.
Titlu din ziar:
Recomandari pentru masa de Craciun
Revista presei din Baia Mare � 12 decembrie 2007. Glasul Maramuresului
Sursa: Doina Ferent
La alegerile prezidențiale din 2004 eram un copil. Aveam 7 ani și habar n-aveam ce se întâmplă în jurul meu...
Citeste mai mult