Vezi VIDEO
Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare va fi prima unitate de invatamant din Romania in care elevii vor invata si vor fi evaluati online. Acest lucru va fi posibil prin intermediul unei platforme eLearning, denumita Intel Teach, pentru care liceul si Inspectoratul Scolar nu au platit niciun leu. Investitia este realizata din fonduri europene, iar odata cu implementarea ei, elevii vor fi conectati printr-un username si o parola.
Suportul electronic, in valoare de aproximativ 1.000 euro, a fost deja achizitionat de catre directiunea liceului din bani de la bugetul local, iar cursul Intel Teach fiind finantat din bani europeni accesati prin Agentia de Dezvoltare Nord Vest. In acest moment, cadrele didactice lucreaza la documentele ce urmeaza a fi incarcate pe aplicatie. Toate costurile legate de intretinerea site-ului vor fi suportate de catre unitatea de invatamant.
„Este o premiera in sensul in care Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” lucreaza pentru implementarea unei platforme eLearning. Este un concept nou acceptat in toate colegiile din Europa. Mai precis, aceasta platforma nu inlocuieste, ci completeaza modul traditional de predare-invatare. Practic, toate cursurile, metodele de predare, documentele curriculare, continutul lectiilor, vor fi postate pe un site pe care elevii vor avea acces”, a declarat pentru eMaramures.ro, Gabriel Morar, directorul adjunct al colegiului baimarean.
Elevii de abia asteapta sa poata accesa aceasta metoda alternativa de invatare. Ei spun ca le va fi mai simplu sa retina anumite notiuni.
„Eu cred ca este mai bine sa iti iei cursurile de pe net, deoarece sunt multe persoane care nu pot sa vina la scoala tot timpul, mai si lipsesc, de aceea cred ca este mai bine sa se pregateasca pentru ziua urmatoare, chiar daca nu au fost la scoala si nu au lectiile pregatite”, a spus Cristina Madaras, eleva la „Nicolae Titulescu”.
„Eu cred metoda online e mai buna, deoarece elevii pot sa acceseze la orice ora cursurile pe care le doresc”, a spus si Alexandra Kosa.
Aplicatia va fi activa incepand cu aceasta toamna. Directiunea se afla in faza de a cere acordul parintilor pentru ca elevii sa fie introdusi in baza de date. Din nefericire, insa, nu toti copiii au calculator acasa.
Motivatia directiunii de a moderniza procesul educativ prin aceasta aplicatie a fost faptul ca, in urma unui studiu, s-a constatat ca in statele vest-europene, eficienta eLearning-ului a fost de 90-95%.
Sursa: Catalin Tineghe