O societate din Covasna a inceput la Valcele productia apei minerale medicinale cu fibre extrase din radacini de cicoare, care este destinata in special persoanelor cu intoleranta la gluten.
Silviu Manole, managerul general al SC Wega Invest SRL din judetul Covasna, societatea care imbuteliaza apa minerala medicinala Valcele, a declarat ca produsul, „unic in Europa”, a fost scos pe piata dupa doi ani de cercetari, finalizate cu brevet de inventie, astfel ca, din punct de vedere al proprietatii intelectuale, este asigurata protectia atat pe procedura, cat si pe produs.
„Firma noastra a inceput sa produca apa minerala cu fibre, sub forma unei bauturi care imita sucul, numai ca ea contine fibre aglutenice si se adreseaza in special celor care au intoleranta la gluten, dar si celorlalte categorii care apreciaza modul de viata sanatos. Consumul de apa minerala cu fibre conduce in mod evident la scaderea trigliceridelor, a colesterolului, a zaharului in sange, mareste viteza tranzitului intestinal”, a spus Manole.
Omul de afaceri a precizat ca in prezent acest produs este comercializat doar in municipiul Sfantu Gheorghe, in cantitati mici, dar intentia este de a infiinta o unitate noua de productie, avand in vedere potentialul economic al acestei ape minerale, unica in Europa.
„Am scos pe piata in cantitati foarte mici, doar in Sfantu Gheorghe comercializam in acest moment, dar ne gandim sa gasim resurse de financiare ca sa facem o unitate noua. Potentialul ar fi fantastic, avand in vedere ca in Europa nu produce nimeni asa ceva”, a subliniat managerul Wega Invest.
El a precizat ca fibrele aglutenice sunt extrase din radacini de cicoare si sunt combinate cu apa minerala de Valcele, bogata in minerale.
„Cei care au intoleranta la gluten sunt demineralizati, aceasta este una dintre cele mai mari probleme, lipsa de minerale, iar ei sunt «clienti» aproape siguri pentru cancer de colon. Produsul acesta vine sa umple si o nisa comerciala, dar vine si sa previna aceasta maladie teribila, pentru ca cine consuma o cantitate de fibre intre 28 si 30 de grame pe zi, in functie de sex, greutate si varsta, este practic ferit de pericolul acestei afectiuni”, a adaugat Manole.
Sursa: Mediafax