Masa de Craciun trebuie sa fie imbelsugata, doar ca acest lucru presupune cheltuieli mari pe care nu si le poate permite oricine. Fiecare face insa eforturi sa poata pune in fata colindatorilor snitele, chiftelute, carnat, toba, branzeturi, masline, hrean sau alte acrituri asortate. La o adunare rapida rezulta ca mancarurile, bauturile si deserturile pentru sarbatori pot costa intre 350 si 400 lei, in functie de optiune.
Numai pentru a putea asigura necesarul de carne si preparete indispensabile unei familii compusa din trei persoane care sunt acasa pe toata perioada sarbatorilor de Craciun, cheltuielile se ridica la aproximativ 100-110 lei. Asta pentru ca in galantare cotletul de porc este expus la 18 lei, carnea tocata la 10-12 lei, carnatul la 10-12 lei, costita cruda – 10 lei, toba la 8-10 lei (preturi in lei/kilogram).
Fursecurile costa in magazin intre 3,5-9,3 lei, iar prajiturile facute in casa intre 50 si 60 de lei. In plus, fara a lua in seama mai mult de 3-4 oaspeti, bauturile alcoolice si nealcoolice pot costa intre 81 si 144 lei.
Titlu din ziar:
Sarbatorile de Craciun ne scot din buzunare intre 350 si 400 de lei
Fiecare maramuresean se straduieste sa-si umple masa cu cele mai alese bucate
Revista presei din Baia Mare – 20 decembrie 2007. Informatia zilei
Sursa: Ioan Anitas
La alegerile prezidențiale din 2004 eram un copil. Aveam 7 ani și habar n-aveam ce se întâmplă în jurul meu...
Citeste mai mult