Persoanele depresive mananca mai multa ciocolata si cantitatea ingerata creste odata cu gravitatea depresiei lor, arata un studiu al Universitatii California.
”Studiul nostru confirma mai vechea presupunere potrivit careia oamenii mananca ciocolata atunci cand sunt deprimati’, spune dr Beatrice Golomb, profesor adjunct la Facultatea de Medicina a Universitatii California din San Diego, unul din coautorii studiului, aparut pe 26 aprilie in Arhivele de Medicina Interna.
Cercetatorii au analizat legatura dintre consumul de ciocolata si starea psihica la aproape o mie de adulti care nu luau antidepresive si nu sufereau de nicio boala cardiovasculara sau de diabet. Participantii la studiu au fost intrebati cata ciocolata mananca intr-o saptamana. Nivelul lor de depresie a fost stabilit conform unei scari intocmite de un centru de specialitate, in functie de raspunsurile lor.
Autorii studiului au descoperit ca persoanele care au cel mai ridicat scor – cei mai depresivi – mancau aproape 12 portii de ciocolata (o portie este egala cu circa 28 g) pe luna, fata de 5 portii pe luna la cei care n-aveau niciun simptom depresiv.
Persoanele mediu depresive au consumat 8 portii pe luna. Studiul n-a facut nicio diferenta intre ciocolata neagra si cea cu lapte.
Dr Golomb subliniaza in schimb ca sunt necesare studii suplimentare pentru a determina rolul ciocolatei in depresie, care poate fi cauza, dar si remediu in aceasta boala.
Sursa: Agerpres