Actualitate

Maramureşean trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Maramureşean trimis în judecată pentru trafic de influenţă de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

În urma administrării probelor, “a rezultat presupunerea rezonabilă că, în luna martie a anului 2015, inculpatul D.I.T. şi-a traficat influenţa pe care o avea pe lângă persoane angajate în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Maramureş în vederea atribuirii, pentru o altă persoană, a unui contract de prestări servicii de securitate şi sănătate în muncă, de prevenire şi stingere a incendiilor. Ulterior, contractul a fost încheiat între părţi, iar ca urmare a acestui fapt, D.I.T. a pretins şi obţinut lunar, timp de un an (mai 2015-mai 2016), 50% din venitul contractual net, mai exact suma de 22.200 lei”, se arată în comunicat remis presei.

Trafic de influenţă în formă continuată

În anul următor, în acelaşi fel şi în mod repetat, cu ocazia fiecărei întâlniri, inculpatul a solicitat bani de la aceeaşi persoană, direct, pentru sine, pretinzând că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul D.G.A.S.P.C. Maramureş şi Consiliul Judeţean Maramureş. În schimbul banilor, D.I.T. a promis că îi va influenţa pe aceştia să îndeplinească acte ce intră în îndatoririle lor de serviciu şi chiar contrare acestor îndatoriri, în scopul fraudării procedurilor de atribuire a unui contract de prestări servicii de securitate şi sănătate în muncă şi de prevenire şi stingere a incendiilor a căror beneficiară urma să fie D.G.A.S.P.C. Maramureş.

Trafic de influenţă ! Sub control judiciar, după descinderile procurorilor la Protecţia Copilului

La data de 28 septembrie 2017 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului D.I.T. şi măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Procurorii au solicitat instanţei competente să dispună confiscarea specială de la inculpat a sumei de 22.200 lei, obţinută cu titlu de mită în perioada 2015-2016.

Dosarul a fost înaintat spre judecare către Tribunalul Maramureş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *