112

Trafic de influenţă ! Sub control judiciar, după descinderile procurorilor la Protecţia Copilului

În perioada 27-28.09.2017,  în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, ofițerii de poliţie judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş au efectuat activități procedurale în vederea documentării și probării unor infracțiuni de corupție.

Din probatoriul administrat în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că, în cursul perioadei 2014 – 2017, D.I.T. a pretins și a primit de la mai multe persoane foloase materiale, în schimbul traficării unei pretinse influențe pe lângă funcționari ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, cu ocazia procedurilor de atribuire a contractelor de prestări servicii de securitate și sănătate în muncă și de prevenire și stingere a incendiilor, precum și vizând lucrări în materie de instalații electrice, încheiate în beneficiul instituției.

În cauză, faţă de inculpatul D.I.T. a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunea de trafic de influență în formă continuată.

La data de 28.09.2017, procurorul competent a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu sprijin de specialitate din partea Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj – Serviciul de Operațiuni Speciale Maramureș.

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *