112

Şoferi din ce în ce mai slab pregătiţi ajung pe şoselele din România

Şoferi din ce în ce mai slab pregătiţi ajung pe şoselele din România. O recunosc chiar instructorii auto, iar reprezentanţii Direcţiei de Permise trag şi ei un semnal de alarmă.

În ultimele luni, doar patru din zece candidaţi au reuşit să ia sala din prima, iar la traseu stau şi mai prost. Nimeni nu îşi asumă însă vina: instructorii spun că elevii nu învaţă şi că sunt emotivi, în timp ce asociaţiile de profil susţin că şcolile de şoferi nici nu au interesul să-i ajute să înveţe, pentru că urmăresc doar profitul.

Florin Catană, directorul DRPCIV: La proba de sală am avut perioade în care promovalitatea în special către final de an în unele zone a ajuns în jur de 30%.

Peste 50% pică proba de traseu pentru că se prezintă nepregătiți
Iar odată ce iau examenul teoretic, apare hopul cel mai mare. Mai puţin de jumătate reuşesc să convingă examinatorul că se descurcă cu maşina în trafic.

Sutele de mii de respinşi îngreunează activitatea instituţiei, se plâng aceștia.

Florin Catană, directorul DRPCIV: Va trebui să împărţim mai multe locuri de examinare, pentru că numărul celor care aşteaptă să susţină această probă influenţează inclusiv traficul din zona respectivă.

Unii instructori auto nu au nimic să îşi reproşeze atunci când elevii lor pică proba de traseu prin oraş…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *