Actualitate Vremea

Info rutier şi meteo pentru 22 ianuarie. DJ 83 Valea Neagră-Izvoare a fost deschis circulației rutiere, DJ 83A Mara-Runcu rămâne temporar închis

Vremea a fost apropiată luni de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros și local ziua a nins slab. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 1.0 l/mp, la Suciu de Jos. Vântul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -1 grad la Baia Mare și 1 grad la Ocna Șugatag. Izolat, la munte și în zonele joase, s-a semnalat ceață. Stratul de zăpadă măsura aseară până la 84 cm la Baraj Firiza.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -4 grade la Ocna Șugatag și -2 grade în Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecută în Pasul Gutâi, -5 grade, respectiv în Pasul Prislop -12 grade.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul este umed și curat pe sectoarele de drumuri naționale, cu excepția DN 18, în Pasul Prislop, între km 140 și km 154 stratul de zăpadă frământată măsoară până la 1 cm, iar între km 154 și km 180 până la 2 cm. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 160 și km 180. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 18 utilaje și au împrăștiat 56 tone material antiderapant, dar și 750 litri clorură de calciu.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ în scădere. Gheață este prezența la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Botiza, Mara, Cosau și Suciu. Exploatarea amenajării hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului.

Drumul județean 83A Mara-Runcu rămâne temporar închis. Drumul judtean 83 Valea Neagră-Izvoare a fost deschis circulației rutiere.

Stratul de zăpadă măsoară: 123 cm la Cavnic, 100 cm la Firiza, 95 cm la Baiut, 66 cm la Coroieni și Luhei, 61 cm la Grosii Tiblesului, 52 cm în Poiana Borșa, 50 cm în Baia Borșa, 48 cm la Moisei, 45 cm la Bistra și Valea Vaserului, 44 cm în Leordina, 42 cm la Târgu Lăpuș și Răzoare, 35 cm la Mara, 29 cm la Sighetu Marmației, 28 cm la Vf. Iezer, 27 cm la Copalnic, 25 cm la Lapusel, 23 cm la Ocna Șugatag, 21 cm în Baia Mare.

Nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităților din județ.

Vremea va fi și astăzi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 10 l/mp.Vântul va suflă slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 0 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Mâine, 23 ianuarie, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros și local, trecător, în cursul zilei, vor cădea precipitații slabe mixte favorizând depunerea de polei. La munte vor predomină ninsorile. Vântul va suflă slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 4 grade, iar cele minime între -5 și -2 grade. Izolat se va semnala ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *