SC Dunarea SA Bucuresti, firma manageriata de un fost membru al structurii de conducere a firmei de comert exterior “Dunarea”, controlata de Securitatea regimului comunist, va primi 7,6 milioane euro pentru amenajarea a patru partii de schi in domeniul Boriste – Izvoare.
Administratia judetului a anuntat astazi, 26 februarie, ca a semnat contractul de executie a lucrarilor din proiectul “Amenajarea domeniului schiabil Boriste – Izvoare”, contract in valoare de 31,2 milioane lei (aproximativ 7,6 milioane euro), fara TVA, firmei bucurestene Dunarea SA.
Rezultatul licitatiei, pentru care Consiliul Judetean (CJ) Maramures sustine ca a primit trei oferte, a fost anuntat la inceputul lunii ianuarie, SC Dunarea SA Bucuresti fiind declarata castigatoare. Firma mai desfasoara in Maramures si lucrari la partia olimpica de schi si la telegondola de la Borsa.
Asadar, SC Dunarea SA Bucuresti, firma manageriata de Costin Marian Francu, va amenaja cele patru partii de schi in domeniul Boriste – Izvoare. Costin Marian Francu este supranumit “Securistul zapezii”, pentru apropierea lui de fosta Securitate si pentru ca a reusit performanta sa fie singurul care executa acest gen de lucrari – Mamaia, Sinaia, Piatra Neamt, Borsa – fiind distribuitor al instalatiilor de zapada artificiala.
Inainte de 1989, Costin Marian Francu a facut parte din structura de conducere a firmei de comert exterior “Dunarea”, controlata de Securitatea regimului comunist si aservita intereselor clanului Ceausescu. Senatorul taranist Serban Sandulescu a facut public faptul ca Francu era colaborator al Securitatii si ginerele unui general de Securitate. Profitul anual al firmei controlate de Francu depaseste 1,5 milioane lei.
Ce va trebui sa faca Dunarea SA la Izvoare? Obiectivele investitiei consta in amenajarea domeniului schiabil format din patru partii de schi alpin, cu o lungime totala estimata de 4.100 metri (partiile de schi au lungimi de aproximativ 2.000 m, 800 m, 700 m, 600 m).
Cele patru partii de schi vor beneficia de o instalatie de transport pe cablu tip telegondola (care va deservi partia cea mai lunga partie) si de trei instalatii de transport pe cablu tip teleschi aferente celorlalte trei partii.
De asemenea, proiectul prevede amenajarea a circa 600 de locuri de parcare, constructia unei zone administrative. Aceasta se va intinde pe o suprafata de 800 metri patrati, pe două nivele, si va gazdui birouri, vestiare, sala de comunicatii/relati clienti, casa de bilete, magazie pentru echipamente, punct sanitar, grupuri sanitare etc.
In cadrul acestui proiect, sustinut din fonduri guvernamentale, se va moderniza si drumul de acces in zona, care are o lungime de aproximativ un kilometru.
Sursa: Catalin Vischi