112

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice în acţiune: 27 societăţi comerciale şi persoane fizice verificate

Ieri, 22 noiembrie, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii au acţionat atât pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite cât şi pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun.

De această dată poliţiştii au urmărit şi verificarea societăţilor comerciale care prestează servicii în domeniul vulcanizărilor auto. Pe parcursul zilei au fost verificate 22 de societăţi comerciale şi cinci persoane fizice.

În urma controalelor, poliţiştii au constatat două infracţiuni de contrabandă şi au confiscat ţigări în valoare de 2.200 lei. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea acestora la răspundere penală.

Totodată, poliţiştii au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.500 lei, cele mai multe agenţilor economici care nu au respectat prevederile O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *