112 Externe

Un şofer român de TIR, atacat şi jefuit de 14 oameni în Belgia

Un şofer român de TIR a fost jefuit în Belgia. 14 oameni l-au atacat şi i-au furat haine şi adidaşi din camion, fără ca el să se poată opune. Poliţia belgiană i-a reţinut pe toţi cei 14 hoţi, între care şi o minoră.

Toţi cei 14 belgieni au fost reţinuţi miercuri spre joi noaptea şi sunt cercetaţi de procuratura din Charleroi. Camionul românului a fost atacat într-o zonă de autostradă în care au loc proteste masive ale aşa ziselor “veste galbene”.

Şoferul a fost forţat să coboare din cabină şi să deschidă semiremorca. Era plină de haine şi de adidaşi pe care le transporta în Spania. Alţi doi camionagii iberici au fost şi ei atacaţi, fugind de grupul de hoţi, scrie Observator.

Scumpirea benzinei a generat panică în Franța și mișcări serioase de stradă, soldate cu morți și răniți. Mișcarea vestelor galbene-cum a fost denumit protestul împotriva scumpirii carburanților, a dus la conflicte de stradă cu ceilalți soferi, care nu vedeau cu ochi buni barajele și coloanele de mașini în care circulau protestatarii, încurcând circulația.

Protestele au trecut graniţa în Belgia la începutul acestei săptămâni şi au fost mai multe ciocniri între camionagii blocaţi pe şosele şi protestatarii care au închis practic multe drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *