justiție

Politician din Maramureş primește a doua șansă cu ordonanța lui Toader

În 7 noiembrie 2018, Curtea Constituțională a admis, cu 7 voturi ”pentru” și 2 voturi ”împotrivă” sesizarea premierului Viorica Dăncilă privind compunerea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte în perioada 2014 – 2018. În urma deciziei CCR de, Înalta Curte a fost obligată să-i tragă la sorți pe toți judecătorii din completurile de 5, fiind astfel puse sub semnul întrebării toate deciziile luate de instanța supremă în ultimii patru ani.

Un politician din Maramureş ar putea  scăpa de condamnările definitive pronunțate de completurile de cinci de la Înalta Curte din 2014 încoace dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader, va promova OUG-ul privind lărgirea termenului de contestație în anulare.

Este vorba despre Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei care a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul “Hidrolelectrica” şi la patru ani şi opt luni în dosarul privatizărilor strategice.
Condamnările nu se șterg automat, ci procesul se reia iar la capătul lui, după noi termene, cei condamnați definitiv au o șansă să scape sau riscă să fie din nou condamnați, în caz că faptele nu se prescriu între timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *