Religie

Europarlamentar, distins cu Crucea Voievodală Maramureșeană

Sâmbătă, 9 februarie 2019, Preasfințitul Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a conferit domnului europarlamentar Ioan Mircea Pașcu cea mai înaltă distincție a Eparhiei acordată mirenilor și anume „Crucea Voievodală Maramureșeană” în Catedrala Ortodoxă „Duminica Tuturor Sfinților” din Negrești-Oaș, Protopopiatul Oaș.

La acest eveniment au fost prezenți domnul Darius Filip, prefectul județului Satu Mare și doamna Aurelia Fedorca, primarul localității Negresti-Oaș.

Această distincție a fost acordată în semn de aleasă prețuire, înaltă cinstire, prietenie și recunoștință pentru sprijinirea activităților culturale, sociale și filantropice din Episcopia Maramureșului și Sătmarului din demnitatea de Ministru al Apărării (2000-2004); pentru păstrarea cu fidelitate a credinței noastre ortodoxe strămoșești, pentru relațiile cordiale și de prietenești pe care le întreține cu Eparhia noastră și cu clerul Bisericii Ortodoxe; pentru modul demn și prestigios în care reprezintă România în Parlamentul European.

Domnul Ioan Mircea Pașcu este născut în Satu Mare (17 februarie 1949), căsătorit și tată a trei copii. În anul 2002 președintele Ion Iliescu i-a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *