Religie

Papa Francisc, aşteptat la Iaşi cu un imn special

Vizita istorică a Papei Francisc va avea un imn special. Peste două sute de români de toate vârstele vor cânta în faţa Suveranului Pontif pe scena din faţa Palatului Culturii din Iaşi. Imnul este cântat în limba română şi îndeamnă la unitate între creştini, indiferent de rit. “De veacuri pe acelaşi Cristos mărturisim” este mesajul imnului.

Emoţiile coriştilor sunt mari, chiar dacă au început să repete încă din februarie. Preotul Ciprian Antonica, care dirijează corul, este la al doilea moment artistic pentru un Suveran Pontif. A mai cântat la Vatican în 2009, chiar în Vinerea Mare.

În fiecare ţară pe care o vizitează, Papa este primit cu un imn interpretat, de obicei, de un cor de copii care nu ţine cont de rasă sau religie.

Bisericile din Iaşi, Bucureşti, Alba Iulia şi Blaj, unde va ajunge Papa Francisc vor fi renovate.

Adrian Blăjuţă, purtător de cuvânt Episcopia Romano-Catolică Iaşi, a spus că va fi pusă la punct infrastructura din punct de vedere tehnic şi logistic şi se va realiza înfrumuseţarea acestor locuri unde îl vom primi pe Papa. E foarte important să facem o primire frumoasă. Guvernul a alocat 9 milioane de lei pentru aceste lăcaşuri de cult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *