Actualitate

FOTO/VIDEO. Ca un tanc. Dusterul cu șenile, testat de ISU

O mașină concept dezvoltată la baza de cercetare de la Rânca, Dacia Duster cu șenile a fost testată în zona montată în prezența reprezentanților mai multor instituții. Dusterul echipat ca un tanc și-a arătat performanțele pe terenul dificil. 

CNAIR a publicat un scurt videoclip de la testarea unui automobil Dacia Duster echipat cu șenile. Evenimentul a avut loc la Rânca, acolo unde Renault și are un centru de cercetare, iar la testări au fost invitați și reprezentanți ai ISU, ai Jandarmeriei și ai Serviciului Salvamont, pe lângă cei de la CNAIR.

Mașina, gândită special pentru intervenții pe teren dificil nu este o noutate ea fiind prezentată și în cadrul expozițiilor militare, iar Jandarmeria deja are în dotare un astfel de model, echipatecu un kit ce costă aproape cât întreg automobilul, în jurul a 10.000 de euro.

Partea bună, spuneau dezvoltatorii în prezentarea automobilului, este faptul că șenilele pot fi oricând demontate și înlocuite cu roți, toate în aproximativ o oră.

Cel din dotarea Jandarmeriei, care a fost prezentat și la defilarea de 1 Decembrie, este echipat cu șenile ce au o bandă de cauciuc cu o lățime de 350 de milimetri. Viteza maximă pe care o poate atinge o mașină echipată cu acest kit este de 60 de km/h. Sistemul e proiectat să reziste la temperaturi extreme, de la minus 40 de grade până la plus 60 de grade. Fiecare cântărește 111 kilograme, explicau atunci autoritățile.

Duster 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *