Sanatate

Ministrul Sănătății nu mai vrea să audă de bani dați de pacienți medicilor, după creșterile salariale din 1 martie

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi seara că după majorările salariale de la 1 martie speră să nu mai audă de bani daţi de pacienţi personalului medical, creşterea salariilor fiind un pas “important” spre rezolvarea lucrurilor.

“Eu sper că odată cu majorarea salarială de la 1 martie aceste lucruri să se schimbe şi să nu mai auzim despre aceste lucruri. Nu cred că se vor schimba toate de la bun început, cred că lucrurile vor fi pe parcurs rezolvate. Creşterea salariilor e un pas important pentru că până la urmă hai să spunem că e o reparaţie faţă de cei care au lucrat atât de mult timp pe foarte puţini bani. Majorări salariale au fost în ultimii doi ani, trei majorări succesive, dar înainte de asta, o asistentă medicală care lucra la patul bolnavului în Terapie Intensivă avea un salariu de 1.800 de lei net, până acum doi ani. Au fost majorări succesive acum, de la 1 martie vor fi şi alte majorări, până la urmă trebuie să şi reparăm moral ceva. Pentru că tot timpul avem pretenţie de la aceşti oameni care lucrează în sistemul medical, negândindu-ne că sunt şi ei oameni, au copii, au casă, au rate”, a spus Sorina Pintea, la Digi 24.

Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că se aşteaptă ca în urma majorărilor salariale şi a investiţiilor în aparatură medicală să se întoarcă în ţară şi o parte din medicii plecaţi în străinătate în ultimii ani.

2 Responses

  1. Nu mai dați dragi cetățeni bani la doctori, dați-i la pesede, un partid mafiot conduși de interlopi.

  2. Medicii si asistentele au fix aceleasi pretentii de mita ca acum 2-3-4 ani. Chiar daca li s-au dublat salariile ei se comporta la fel ca inainte, vorbesc urat , cer mita. Bani aruncati in vant. Se puteau face vreo cativa zeci de km de autostrada din ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *