O degustare de prajituri si torturi va avea loc in cadrul expozitiei ”Nunta de la A la Z”, care va fi deschisa la sfarsitul acestei saptamani in Baia Mare. Organizatorii evenimentului nu si-au propus sa rotunjeasca formele mireselor inainte de nunta, ci sa le ofere un moment dulce tuturor celor care vor trece pe la standul laboratorului de cofetarie Buonissimo. De vineri si pana duminica, intre orele 11.00 si 18.00, cei prezenti la targul de nunti au posibilitatea sa guste din celebrele amandine, cremesuri, negrese si alte dulciuri pregatite de cofetarii de la Buonissimo.
Prajituri dupa retete traditionale si internationale sunt preparate in laboratorul de cofetarie Buonissimo din Baia Mare, care s-a deschis la inceputul anului trecut si care in tot acest timp a convins tot mai multi clienti prin calitatea produselor.
”Gandul cu care am plecat la drum a fost acela de a oferi un alt concept, o altfel de prajitura. Pe langa prajiturile traditionale (amandine, cremes, dobos), internationale (tiramisu, cheese cake, brownies, profiterol, muffin), impreuna cu echipa tanara de cofetari am dezvoltat retete proprii de prajituri si torturi, produse pe care nu le gasiti in alte cofetarii”, a spus administratorul Buonissimo, Maria Tarau.
Cofetarii sunt extrem de atenti la detalii. De exemplu, pentru obtinerea cremelor fine acestia folosesc ciocolata belgiana cu un procent ridicat de unt de cacao, iar printre ingrediente se regasesc o serie de specialitati, cum ar fi amaretto, pasta de nuca de Sorrento, mascarpone, pannacotta, crema de migdale cu alune, martipan (o pasta dulce din migdale, albus de ou si zahar), precum si altele care reusesc sa dea o savoare nemaipomenita produselor Buonissimo. Cremele sunt puse in blaturi pufoase din vanilie, cacao, nuca, scortisoara, cafea, lamaie, caramel sau meringa.
La Buonissimo clientii pot gasi mai mult decat o prajitura de casa, pentru ca preparatele contin materii prime naturale si proaspete. Se foloseste Vanilia de Bourbon in locul esentei de vanilie ieftina care se face dintr-un produs sintetic numit vanilina (substanta obtinuta din deseuri de lemn si eugenol), pasta de migdale si amaretto in loc de esenta artificiala de migdale, unt in loc de margarina, creme din ou pasteurizate preparate la cald si fara faina. Prin urmare, calitatea nu poate fi pusa la indoiala, dar e suficient sa gustati o data ca sa va convingeti.
Sursa: Advertorial