Administratie

Este oficial! Aeroportul Internațional Maramureș redevine operațional, de mâine!

Este oficial! Aeroportul Internațional Maramureș a primit undă verde de la ROMATSA şi redevine operațional, de mâine, 21 iunie. La Bucureşti a fost semnat documentul prin care se atestă acest lucru.

Decizia R.A. ROMATSA  prevede că începând cu data de 21 Iunie, intră în operare la Aeroportul Internațional Maramureș procedura de apropiere instrumentală NDB RWY 09. Astfel. Aeroportul va deveni principala poarta de intrare în Maramureș care va dezvolta, în primul rând, economia județului.

În ultimii doi ani Aeroportul Internaţional a fost închis pentru modernizare. În decembrie 2015 au început lucrările unei noi etape de dezvoltare, care au dus la refacerea completă a pistei, căilor de rulare și a platformei. Noile caracteristici sunt: lungime 2150 metri, lățime 45 metri, suprafață de asfalt de foarte bună calitate. Au fost operate extinderi și pentru platforma de îmbarcare-debarcare și căile de rulare. Au fost aduse corecții importante la suprafețele speciale ale pistei (banda pistei, RESA, zona de calare radioaltimetrică, zona de securitate, zona de deservire a pasagerilor). Sistemele de aterizare ILS și luminile aeronautice (inclusiv firul director) au fost reconfigurate și extinse, pentru a permite operarea aeronavelor mediu curier în condiții CAT I și CAT II.

Redeschiderea Aeroportului Internaţional Maramureş este programată pentru vara acestui an.

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *