Administratie

Se reiau cursele aeriene de pe Aeroportul Internaţional Maramureş. Află de când

Cursele aeriene de pe Aeroportul Internaţional Maramureş vor fi reluate la finalul lunii august. Surse din cadrul Tarom SA au declarat pentru eMaramures.ro că s-au purtat discuţii avansate în acest sens între conducerea companiei şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş.

Aeroportul Internațional Maramureș a primit undă verde de la ROMATSA şi a redevenit operațional, din 21 iunie prin semnarea la Bucureşti a unui document prin care se atestă acest lucru.

În ultimii doi ani Aeroportul Internaţional a fost închis pentru modernizare. În decembrie 2015 au început lucrările unei noi etape de dezvoltare, care au dus la refacerea completă a pistei, căilor de rulare și a platformei. Noile caracteristici sunt: lungime 2150 metri, lățime 45 metri, suprafață de asfalt de foarte bună calitate. Au fost operate extinderi și pentru platforma de îmbarcare-debarcare și căile de rulare. Au fost aduse corecții importante la suprafețele speciale ale pistei (banda pistei, RESA, zona de calare radioaltimetrică, zona de securitate, zona de deservire a pasagerilor). Sistemele de aterizare ILS și luminile aeronautice (inclusiv firul director) au fost reconfigurate și extinse, pentru a permite operarea aeronavelor mediu curier în condiții CAT I și CAT II.

2 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *