Afaceri - Economic Monden

Cât te costă cazarea anul acesta dacă mergi la Untold

Mai sunt patru luni până când la Untold. Festivalul aşteaptă sute de mii de persoane şi în acest an. Iar hotelierii din zonă profită din plin şi au crescut considerabil preţurile la cazare. Spre exemplu, un apartament într-un hotel de lux, situat în apropiere de Cluj Arena, costă câteva sute de euro pe noapte. Un pic mai accesibile sunt camerele din campusurile studenţeşti.

Tinerii dornici de distracţie nu vor rata nici anul acesta cel mai mare festival de muzică electronică. Pentru Untold 2019, au început să-şi rezerve un loc de cazare încă de anul trecut. Iar hotelurile din zona stadionului Cluj Arena sunt cele mai căutate.

Şi pentru că cererea e mare, şi preţurile sunt pe măsură. Pentru un apartament, petrecăreţii vor scoate din buzunare câteva sute de euro, potrivit Observator.TV.

“Momentan, suntem undeva la 70 la sută grad de ocupare, dar rezervările continuă să vină, săptămânal. Estimăm că, într-o luna de zile, vom fi la sută la sută grad de ocupare. Prețurile la cazare încep de la 520 de euro în sus, în funcție de tipul de apartament și în funcție de condițiile pe care le solicită”, spune directorul unui hotel.

Evident, există soluţii şi pentru cei mai puţin pretenţioşi, ce-i drept, mai departe de stadion.

Chiar dacă nu este un hotel de lux, preţurile sunt de festival. Cei care vor să vină la Untold 2019 pot găsi cameră dublă, cu mic dejun inclus şi parcare gratuită, cu aproape 800 de lei.

Organizatorii festivalului au închiriat şi două campusuri studenţeşti, cu peste 10.000 de locuri disponibile.

Peste 700 de camere sunt disponibile în perioada festivalului în căminele universității de medicină veterinară. Acesta sunt dotate cu frigider, televizor și aer condiționat. Prețul este de 2.800 de lei pentru patru nopți. Iar rezervările se fac doar pe site-ul oficial untold, nu și direct la universitate.

Al doilea cămin este mai accesibil. O cameră cu patru paturi este mai ieftină aici cu 1.000 de lei. Dacă vreţi să veniţi la festival, trebuie să ştiţi că sunt şi clujeni care vă pot găzdui, contra-cost, în propriile locuinţe. Sau puteţi căuta un loc de cazare prin aplicaţia Adoptă un Untold-ist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *