Actualitate

CAMPANIE DE DONAŢII: Sute de cărţi au ajuns la copiii de la Centrul Social Romanii din Baia Mare

Predarea oficială a cărţilor şi jucăriilor, strânse în urma campaniei „Dăruieşte din suflet pentru un zâmbet de copil”, către Centrul Social Multifuncțional „Romanii” din Baia Mare joi, 4 aprilie.


Au fost prezenţi la eveniment Vida Noémi, viceprimarul municipiului Baia Mare, Hîrb Diana, director adjunct Serviciul Public Asistenţă Socială Baia Mare, Popan Alexandra, coordonatoarea Centrului Social Multifuncțional „ROMANII”, Găvre Angela, psiholog, Opriș Alina, bibliotecar, Valentina Rotaru şi Dorolțan Adina, coordonatori American Corner Baia Mare, Bondre Vlad, voluntar în cadrul proiectului „4/4 pentru prieteni”, precum şi Lemnean Alina, şef serviciu Săli de lectură în cadrul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” Baia Mare.

Campania de donaţii „Dăruieşte din suflet pentru un zâmbet de copil”, aflată la a 2-a ediție, face parte din proiectul „4/4 pentru prieteni” organizat de Ambasada Statelor Unite în România şi American Councils for International Education în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, compartimentul American Corner.

De ce „4/4PentruPrieteni”? Prietenia este una dintre valorile de bază ale comunității și ale voluntariatului, iar Statele Unite ale Americii sărbătoresc luna voluntariatului chiar în Aprilie. Ziua de 4 nu este aleasă întâmplător pentru că pe 4/4/2019 America comemorează 51 de ani de la trecerea în neființă a lui Martin Luther King Jr. și onorează moștenirea incredibilă lăsată de acesta. Creat în memoria lui, proiectul „4/4PentruPrieteni” şi-a propus să celebreze la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei.

Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education a iniţiat proiectului „4/4 pentru prieteni”, având ca motto gândurile exprimate de remarcabilul activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai urgentă și insistentă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”.

La campania de donaţii „Dăruieşte din suflet pentru un zâmbet de copil” au contribuit persoane fizice din Maramureş, precum şi elevii de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, Școala Gimnazială „George Coșbuc”, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare.

În urma acestei campanii au fost donate 322 de titluri pentru copii constând în cărți de colorat, cărți din seria „Învăț să citesc!” etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *