Actualitate

ACCIDENT – TREN – Caruta lovita de tren la iesirea din Seini – Trei trenuri intarziate din cauza accidentului

ACTUALIZARE: Echipele SMURD au fost chemate sa intervina, in urma cu scurt timp pentru a transporta la spital o victima lovita de tren. Incidentul a fost raportat la iesire din localitatea Seini inspre Apa, iar din primele informatii reiese ca persoana ranita se afla intr-o caruta care a intrat pe sine. Autoritatile au precizat ca barbatul preluat de medici nu este in pericol de moarte, dar ca el necesita investigatii de specialitate la Spitalul Judetean. Atelajul pe care il conducea acesta a fost lovit de trenul care circula dimineata pe relatia Baia Mare – Satu Mare.

Oamenii legii, prezenti  la locul accidentului, au aratat ca trecerea la nivel de cale ferata era una semnalizata. „Accidentul a fost semnalat la 112. Trenul regio 4312 a lovit o caruta iar in urma impactului calul a murit, in timp ce proprietarul atelajului a fost transportat la spital”, a declarat pentru eMaramures seful Politie Transporturi Feroviare, Stefan Bora.

Comisarul a precizat ca trenul implicat in accident a inregistrat 15 minute intarziere ca urmare a faptului ca linia a fost blocata pentru verificari. Inca doua trenuri au ajuns la destinatie mai tarziu ca urmare a evenimentului feroviar. Este vorba de 4313, pe relatia Satu Mare – Baia Mare (12 miunute), si de 1945, care venea dinspre Mangalia (11 minute).

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie au precizat ca victima accidentului feroviar este din Seini, se numeste Vasile R. si are 56 de ani. Potrivit autoritatilor, carutasul nu a respectat semnificatia indicatoarelor STOP si Crucea Sfantului Andrei care sunt amplasate la respectiva trecere de cale ferata, fapt care a fost cat pe ce sa il coste viata.

Accidentul s-a produs la kilometrul 31+600, intre statile CFR Seini si Apa. Carutasul a fost testat pentru alcoolemie iar etilotestul a indicat 0, 91 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Sursa: eMM.ro