Administratie

Termen limită pentru plata taxelor şi impozitelor locale

Persoanele ce deţin clădiri, terenuri şi maşini sunt obligate să achite anual impozit pentru acestea, în una sau două tranşe, potrivit prevederilor legale în vigoare. Astfel, dacă nu au achitat integral impozitele până la 31 martie 2017, când a fost primul termen de plata, contribuabilii trebuie să achite a două tranşă a acestora până pe 2 octombrie 2017, în condiţiile în care termenul-limita obişnuit, de la finalul lunii în curs, pică sâmbătă.

Impozitele locale pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport trebuie achitate anual în cel mult două rate, până la 31 martie şi 30 septembrie. Cum însă anul acesta ziua limita cade sâmbătă, plata celei de a două rate a taxelor va putea fi achitată fără penalităţi, inclusiv în dată de 2 octombrie 2017.

De menţionat că după dată amintită se percep majorări de întârziere de 1% pentru fiecare luna/ fracţiune de luna pentru suma neachitată la termen.

Impozitele şi taxele locale pot fi plătite în online pe site-ul www.baiamare.ro sau la casieriile aparţinând Direcţiei de Venituri a Municipiului Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *