Actualitate Vremea

Când vin ninsorile? Vom avea zăpadă de Crăciun?

foto https://mapio.net/

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunţat cum va fi vremea în România, în următoarele zile, când vine cu adevărat iarna şi dacă vom avea zăpadă de Crăciun şi Revelion. Potrivit şefei ANM, vremea va continua să fie caldă în majoritatea zonelor ţării. Luni şi marţi vom avea maxime de 25 de grade Celsius, cald pentru data din calendar.

Elena Mateescu a declarat că până la jumătatea lunii noiembrie va continua să fie cald.

“Până în 19 noiembrie nu va ninge, pe urmă vom actualiza prognoza”, a spus directorul ANM.

Specialistul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a declarat că nu ştie dacă vom avea zăpadă de Crăciun. “Vorbim de extreme în unele părţi ale Europei. Partea de sud-est este caracterizată de o presiune mai ridicată, care păstrează msa de aer cald”, a explicat Mateescu la Antena 3.

Şefa ANM a vorbit şi despre fenomene neobişnuite care ne pot lua prin surprindere.

“Temperaturile ne pot surprinde, putem trece prin momente mai puțin plăcute. Se pare cîn a doua parte a iernii vorbim de fenomene severe, zăpadă, riscuri, însă aceste informaţii le vom actualiza la momentul respectiv”, a conchis Elena Mateescu.

Duminică, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în vest, nord-vest şi centru, la deal şi la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 15 grade în estul Dobrogei şi 24-26 de grade local în Transilvania, Crişana şi Maramureş.

La începutul zilei şi în a doua parte a nopţii, în sudul şi în estul teritoriului va fi nebulozitate joasă şi izolat ceaţă, iar în rest cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sudul Banatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *