Vremea

Vremea la început de săptămână. Ce prognozează meteorologii pentru perioada 8-11 aprilie

Următorul interval va fi caracterizat de o vreme caldă în majoritatea regiunilor țării, abaterile termice pozitive față de media climatologică urmând să fie în general cuprinse între 3 și 5 grade Celsius. Cu toate acestea, instabilitatea atmosferică va fi în creștere, pe măsură ce un nucleu depresionar mediteranean va afecta teritoriul țării noastre, în condițiile deplasării sale dinspre sud-vest către nord-est. Ploi sub formă de aversă vor cădea în majoritatea zonelor, însă cantități ceva mai însemnate de apă se vor înregistra doar în Moldova, Muntenia, Oltenia și la munte, potrivit vremea.ro.

Luni cerul va fi mai mult noros în sud și est, unde local va plouă slab, în timp ce în restul zonelor țării cerul se va menține variabil, iar precipitațiile slabe sub formă de ploaie vor cădea numai izolat. Vântul va suflă moderat în nordul Moldovei, Bărăgan și Dobrogea și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 20 de grade Celsius în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 18-23 de grade în Banat și Crișana, 14-19 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 10-15 grade în Moldova.

Marți vor cădea averse de ploaie pe spații relativ extinse în toate regiunile țării, cu excepția Moldovei, unde acestea se vor semnala doar izolat. Pe alocuri, cantitățile de apă vor ajunge până la 10-15 mm, în special la munte. Vântul va suflă moderat în sudul țării și slab în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 20 de grade în Transilvania și Maramureș, 18-23 de grade în Banat și Crișana (cu cele mai ridicate valori așteptate în Dealurile de Vest) și 16-21 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Miercuri local se vor mai semnala averse de ploaie însoțite răzleț și de fenomene electrice în toate regiunile țării, însă doar izolat în Moldova și la munte se vor acumula cantități ceva mai însemnate de apă (până la 10-15 mm). Vântul va suflă slab până la moderat în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat în nordul Moldovei. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 14 și 19 grade în Transilvania și Maramureș, 17-22 de grade în Banat și Crișana, 15-20 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 13-18 grade în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate de Vremea.ro a se înregistra în extremitatea nordică a regiunii.

Joi instabilitatea atmosferică se va menține la cote relativ ridicate în cea mai mare parte a țării. Local vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, însă cantitățile de apă estimate a se acumula vor fi în general nesemnificative, doar la munte, în sudul Banatului și în nordul Olteniei și al Munteniei urmând să se strângă până la 10-15 mm. Vântul va suflă slab în aproape toate zonele țării, cu excepția Bărăganului, unde acesta va fi slab până la moderat. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 14-19 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 18-23 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Olteniei), 15-20 de grade în Dobrogea și 10-15 grade în Moldova.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *