112 Externe

Un şofer român de TIR este căutat în Germania pentru a i se mulţumi după o intervenţie salvatoare

Natalie Muller a relatat pe Facebook cum un şofer român de TIR le-a salvat atât pe ea şi pe prietena ei Claudia, cât şi caii cu care mergeau la un concurs de echitaţie. Sâmbătă, în timp ce conducea pe autostrada A62 din vestul Germaniei, Muller a văzut flăcări ieşind din maşină.

Cele două femei au coborât şi au încercat să desprindă remorca în care se aflau caii, de teamă că flăcările se vor extinde la ea, dar fără succes. Nu au vrut să o deschidă ca să lase animalele să coboare, fiindcă s-au gândit că vor pune în pericol atât vieţile cailor, cât şi ale altor conducători auto.

Disperate, au cerut ajutorul şoferilor, dar singurul care a oprit a fost un camionagiu. Acesta a deconectat rapid remorca şi, cu ajutorul celor două femei, a împins-o departe de maşina în flăcări.

„Am vrut să-i mulţumim”, spune Muller, citată de Rheinpfalz.de, „dar a plecat pe cât de repede a venit. A spus doar că nu e german, ci român”.

„Ne-a salvat vieţile”, continuă femeia. „Focul ar fi ajuns cu siguranţă şi la remorcă şi am fi încercat să ajutăm caii, probabil muream toţi arşi de vii”. Acum ea şi prietena ei îl caută pe român, pe care îl descriu drept „îngerul lor păzitor”.

Nici poliţia nu a reuşit să le ajute să stabilească identitatea şoferului de TIR, despre care îşi amintesc că era înalt, avea părul blond, tuns scurt, şi părea în jur de 45 de ani. Muller a postat un anunţ pe Facebook, inclusiv într-o variantă tradusă în română, în speranţa că-şi va găsi salvatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *