Vremea

Vremea azi în Maramureş şi în celelalte regiuni ale ţării

Joi domină atmosfera închisă. Va ploua mult în sud-vest şi trecător în rest, iar prin ţinuturile estice se face mai frig. Vom avea de la 11 – 12 grade în Bucovina şi în depresiuni, la 20 de grade în Maramureş şi nordul Crişanei.

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim destul de mulţi nori, va ploua în câteva reprize, dar se arată puţin şi soarele. Vântul devine activ, iar temperaturile rămân modeste la malul mării.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem o zi cam mohorâtă. O să plouă din când în când, vântul va fi destul de insistent, iar temperaturile scad uşor faţă de miercuri.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se răceşte simţitor. Vor fi diferenţe chiar şi de şapte grade faţă de ziua trecută. Norii persistă şi va ploua şi pe timpul zilei şi după lăsarea nopţii.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, pe lângă ploi, prindem şi un pic de soare. Vântul se înteţeşte şi se răcoreşte puţin, însă va fi mai cald decât în celelalte zone. Maximele vor urca până la 20 de grade.

Şi în vestul ţării va fi mai răcoare decât miercuri, când s-au atins 23 – 24 grade. Ploile vor veni în mai multe reprize, vor fi şi averse cu descărcări electrice, iar prin Banat se pot strânge cantităţi de 15 – 20 l/mp.

În Transilvania găsim vreme urâtă şi ploi temporare, mai consistente în zonele de munte. La altitudini mari apare lapoviţă, iar temperaturile scad mai mult în depresiuni, dar ajung la 17 – 18 grade în vestul provinciei.

În Oltenia o să plouă destul de mult. Se pot strânge şi 20 de litri de apă pe metru pătrat, iar temperaturile coboară şi aici. Ieri s-au atins 23 de grade, astăzi maximele nu mai trec de 17 – 18 grade.

Nici în sudul ţării nu prea zărim soarele. Avem vreme neplăcută, cer acoperit şi ploi trecătoare.

 

La munte, găsim tot vreme urâtă, cu ploi temporare, în special averse, aşa că s-ar putea strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat. La altitudini mari vor fi ninsori şi lapoviţă, iar prin staţiuni, percepem o răcire uşoară.

Vineri, continuă să plouă cam peste tot, în mai multe reprize. Prin Meridionalii vestici şi Occidentali vor fi din nou cantităţi mai mari de apă: 15 – 20 l/mp.

Şi sâmbăta cam la fel: vreme urâtă, ploi temporare, în special averse. Tot prin masivele sudice se strâng cantităţi mai mari de apă, iar temperaturile mai scad puţin. Nici duminică nu se înseninează. Norii persistă, ploile apar peste tot, dar va ploua mai mult din Munţii Banatului până în zona Orientalilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *