112

Vecinul bun la nevoie se cunoaşte! Hoţi „împiedicaţi” de vigilenţa unui băimărean

Se spune că un vecin bun face cât 10 rude îndepărtate. Modul în care a procedat un bărbat din Baia Mare confirmă acest lucru. Bărbatul, care locuieşte pe strada Vlad Ţepeş din municipiu, a auzit ieri dimineaţă în jurul orei 09.00 zgomot iar în momentul în care a ieşit pe hol a observat că persoane necunoscute încercau să pătrundă într-un apartament nelocuit.

Fiind surprinse, acestea au fugit, nereuşind să-şi ducă planul la bun sfârşit. Băimăreanul i-a sesizat pe poliţişti, care au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat şi desfăşoară cercetări în vederea identificării acestora.

Implicarea şi interesul pentru protejarea bunurilor celorlalţi constituie ceea ce numim spirit civic. Poliţiştii apreciază întotdeauna atitudinile de acest gen, cu atât mai mult cu cât acestea constituie un exemplu pentru o întreagă comunitate, şi încurajează cetăţenii să ia atitudine ori de câte ori constată o ilegalitate, sesizând poliţia prin apelul de urgenţă 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *