Actualitate Religie

Papa Francisc ajunge pe 1 iunie la Şumuleu Ciuc, locul unde se află cea mai înaltă statuie miraculoasă a Fecioarei Maria

Pregătirile pentru organizarea celebrării pontificate de Papa Francisc sunt în toi la Şumuleu Ciuc. Tradiţionalul loc de pelerinaj de Rusalii se va umple de pelerini cu prilejul vizitei Papei. Liturghia solemnă va avea loc în miezul zilei de 1 iunie, ne-a spus preotul Laurean Guia, din Ordinul Fraţilor Minori Obervanţi.


Franciscanii observanţi din zonă au în păstorire renumitul Sanctuar de la marginea oraşului Miercurea Ciuc, biserică în care se află celebra şi miraculoasa statuie a Fecioarei Maria. Statisticile arată că este cea mai mare statuie din lume declarată ca fiind făcătoare de minuni. Pelerinajele în acest loc sunt legate de această prezenţă în har a Mariei, dar şi de izbândirea credinţei catolice, aducând aminte de lupta împotriva propagării Reformei în aceste ţinuturi, fapt sărbătorit anual în solemnitatea Rusaliilor.

Declararea statuii Preacuratei ca făcătoare de minuni se întemeiază pe o serie de miracole concrete, mărturisite de cei ce s-au rugat pentru o minune în viaţa lor. Pr. Laurean, fratele Hugo, din Ordinul Franciscanilor Observanţi ne povesteşte că “a fost sculptată de un artist necunoscut. Ar fi cea mai înaltă statuie miraculoasă din întreaga lume. (…) În 1798 a fost declarată făcătoare de minuni şi declarată … ajutătoare.

În numeroase rânduri, strălucirea ei, din ceea ce s-a notat la acea vreme, a cuprins toată biserica, fără să fie nevoie de alte surse de lumină. Au fost ascultate foarte multe rugăciune rostite la statuia Fecioarei Maria, lucru arătat de numeroasele plăci de mulţumire dăruite sanctuarului de către credincioşii care au beneficiat de atâtea miracole!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *