Actualitate Sport

Valentin Ursache, ultimul meci între Stejari

Meciul de astăzi, cu Portugalia, este ultimul meci între Stejari pentru Valentin Ursache. Debutant într-un meci cu Italia in 2004, Vali a adunat 65 de selecţii pentru România.

S-a născut în Valea Seacă, Neamț, într-o familie de ciobani. S-a apucat de rugby din întâmplare. Când avea 15 ani, Valentin și fratele său cel mai tare, Andrei, au asistat la un antrenament echipei de juniori din Ciorogârla, care era într-un cantonament la Bălțătești. Valentin fost remarcat de antrenorul Ștefan „Nea Fane” Popescu pentru fizicul său impresionant: obișnuit să-și ajute tatăl la tăiatul lemnelor, avea deja 1,90 m și 115 kg. Popescu a mers imediat la părintii său pentru a semna un contract. În momentul respectiv, Ursache nu cunoștea deloc rugbyul, dar a profitat de ocazia să scape de viață și muncă de la țară.

La vârsta de 18 ani s-a alăturat lui CS Universitatea AV Arad, care evolua în prima ligă, și a disputat primul său meci ca profesionist. În momentul respectiv, câștiga 60 de euro pe lună. Un ani mai târziu, și-a făcut debutul în echipa națională a României într-un meci amical împotrivă Italiei. „Stejarii” au câștigat la limită, scorul fiind de 25-24, ceea ce reprezintă singura victorie recentă împotriva unei echipe participante la Turneul celor 6 Națiuni.

Apoi a plecat la CSA Steaua București, și ulterior la CSM Știința Baia Mare, formație la care a devenit dublu campion național. În anul 2010, Serge Laïrle, fostul antrenor „Stejarilor”, i-a adus la clubul Pays d’Aix RC, care evolua în Pro D2, al doilea eșalon valoric din Franța. Două sezoanele mai târziu, a semnat cu Union Sportive Oyonnax, cu care a promovat în Top 14, campionatul francez de elită.

A participat la trei ediții ale Cupei Mondiale de Rugby: Franța 2007, Australia/Noua Zeelandă 2011 și Anglia 2015.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *