Comunitate

Un ultim omagiu ! Profesorul emerit Lascăr Pană condus pe ultimul drum

Lascăr Pană, părintele handbalului băimărean se desparte,în 20 septembrie,  de comunitatea pentru care a clădit performanță. 

De munele acestuia  se leagă cele mai mari și mai frumoase performanțe ale diamantului de Maramureș, Minaur Baia Mare.

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu pot face acest lucru la slujba religioasă care are loc la Sala Sporturilor care îi poartă numele. Părintele handbalului băimărean se desparte de comunitatea pentru care a clădit performanță  in 20 septembrie la ora 12:00.

Lascăr Pană a fost președinte de onoare al clubului pe care l-a înființat în 1974, HC Minaur Baia Mare. Timp de un sfert de secol, echipa creată de Pană nu s-a clasat niciodată mai jos de locul patru în campionatul național.

Lascar Pană a câștigat de două ori cu Minaur Cupa IHF, în 1985 și 1988, și a calificat de trei ori echipa în semifinalele Cupei Cupelor, în 1979, 1980 și 1986.

De asemenea, Lascăr Pană a antrenat și echipele naționale ale României: universitara, România B și echipa de seniori. În 1980, alături de Ioan Kunst-Ghermănescu și Niculae Nedeff, el a obținut, cu selecționata de seniori, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova, iar în perioada 1990-1995 a condus loturile naționale masculine ale Greciei, cu care a obținut locul patru la Jocurile Mediteraneene și s-a calificat de trei ori în finala Campionatului Mondial pentru tineret.

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *