Actualitate Comunitate

ACTUALIZARE: Un tânăr de 29 de ani din Cicârlău are nevoie de ajutorul semenilor. Primul care i-a sărit în ajutor este preotul satului

Mihai Roman are 29 de ani și este din Cicârlău. În urmă cu 7 ani a suferit un accident la pădure și i-a fost afectat piciorul drept iar de atunci s-a folosit de un scaun cu rotile pentru a se deplasa. Numeroasele tratamente nu au dat rezultatul așteptat, astfel că medicii se văd nevoiți să-i amputeze piciorul.

Operația este programată pentru această săptămână, tânărul urmând să plece la clinica din Cluj chiar în dimineața zilei de marți, 26 Februarie.

Mihai nu este căsătorit, dar dorește să-și întemeieze o familie alături de o fată din sat. Beneficiază de un ajutor de câteva sute de lei, dar proteza de care va avea nevoie, după ce va rămâne fără picior, costă câteva mii de lei. La această cheltuială se mai adaugă și controalele la medic, dar și recuperarea după intervenție care este lungă și greoaie.

Pentru că are nevoie de tot ajutorul pe care îl poate primi, părintele Dănuț Săsăran, preotul din sat a fost primul care i-a sărit în ajutor. A lansat un apel în comunitate și în prima duminică s-au adunat aproape 1.000 de lei la biserica unde slujește.

„Ne adresăm celor care doresc să-l sprijine în continuare pe tânărul Roman Mihai în vârstă de 29 de ani, credincios al parohiei noastre din Cicîrlău care în urma operației programate săptămâna aceasta la Cluj-Napoca va necesita achiziționarea unei proteze pentru deplasare. La primul apel , la biserica noastră s-au strâns aprox.1000 RON, motiv pentru care le mulțumim binevoitorilor!”, spune părintele.

La această sumă s-au mai adăugat și alți bani de la credincioșii care au văzut postarea preotului de pe o rețea de socilizare și care au decis să dea o mână de ajutor.

„Noi am inițiat colecta pentru a-l ajuta cu drumurile a Cluj și consultațiile post-operatorii. Este un tânăr care are toată viața înainte și care are nevoie acum de ajutorul nostru”, mai spune preotul.

 

Cazurile caritabile în care se implică preoții din Maramureș sunt din ce în ce mai frecvente. La Lăpuș preotul satului a reușit să mobilizeze întreaga comunitate care a reconstruit o casă arsă în doar trei săptămâni. La Dumbrava o altă casă arsă va fi reconstrută pe cheltuiala bisericii, iar exemplele pot continua.

 

Cei care doresc să-l ajute pe Mihai pot să doneze aici:

Mihai Roman
Cont: RO 83RZBR0000060017717210
deschis la Raiffeisen Bank 

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *