112

Un şofer beat a răsturnat TIR-ul încărcat cu diluanţi la Apahida

Un TIR care transporta substanţe inflamabile pentru industria auto s-a răsturnat, duminică seară, pe centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, de la Vâlcele – Apahida, şoferul fiind băut. În zonă este pericol de poluare, după ce un butoi cu o tonă de substanţă s-a scurs pe carosabil.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că pe Centura de Est a municipiului Cluj-Napoca (DN1N), în zona rampei de gunoi Pata Rât (judeţul Cluj), o cisternă încărcată cu diluant s-a răsturnat pe carosabil. Mai multe echipaje ISU s-au deplasat la faţa locului, acţionând pentru remedierea situaţiei. Evenimentul nu s-a soldat cu victime. Circulaţia rutieră a fost oprită pe ambele sensuri.

”Un accident rutier a avut loc pe varianta de ocolire a municipiului Cluj-Napoca de la Vâlcele – Apahida, unde un TIR care transporta diluant s-a răsturnat. Şoferului i s-au recoltat probe biologice şi s-a constatat că avea o alcoolemie peste 1,20 mg/ l. Traficul rutier este blocat pe ambele sensuri. La faţa locului sunt aşteptaţi şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu întrucât în zonă este pericol de poluare”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, la rândul său, că TIR-ul transporta patru butoaie cu substanţe inflamabile folosite în industria auto, iar dintr-unul s-a scurs întreaga cantitate, de circa o tonă, iar din alt butoi doar o parte. ”Asigurăm măsurile PSI la faţa locului, am intervenit cu trei autospeciale şi un echipaj SMURD”, a spus Biriş.

Sursa monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *