Actualitate Sport

 Un maramureşean a avut o contribuţie majoră la noua Lege a educaţiei fizice şi sportului

Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului originar din Maramureş a avut o contribuţie majoră la elaborarea proiectului de Lege privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000.
Prin adoptarea noului proiect de Lege, care a fost prezentat luni, 1 aprilie de Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, se vor aduce modificări de substanţă cu privire la raporturile juridice dintre participanţii la activitatea sportivă şi structurile sportive, dar şi reglementări exprese cu privire la finanţarea acordată din fonduri publice de către autorităţile administraţiei publice  centrale şi locale.

De asemenea, iniţiativa legislativă vizează reglementarea posibilităţii ca toţi participanţii la activitatea sportivă să poată încheia contracte de activitate sportivă.
O altă prevedere importantă abilitează Ministerul Tineretului şi Sportului să convoace adunări generale extraordinare cu privire la structurile de drept privat de utilitate publică, în situaţiile în care acestea se află în situaţia încălcării grave a actelor constitutive, a statutului sau a normelor legale.

Proiectul a fost aprobat deja în Senat cu o majoritate covârşitoare, 70 de voruei pentru şi rumează să ajungă pentru vorul final la Camera Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *