Actualitate

Un gram de lumină. Funcționează sistemul de iluminat stradal din Strâmbu-Băiuț

În precedentele două zile, v-am prezentat o situație dintr-o comună de la poalele munților, situată  la 70 de kilometri de Baia Mare. În comuna Băiuț, satul Strâmbu-Băiuț au existat probleme la sistemul de iluminat stradal, dar și cu preluarea deșeurilor.

Astăzi, la două zile după primul material de presă în care s-au prezentat nemulțumirile cetățenilor, administrația locală a luat primele măsuri, reparându-se o parte din rețeaua ce alimenta sistemul de iluminat stradal.

Într-o postare de pe o pagină de socializare, viceprimarul din Băiuț ne relatează: „Îmi pare nespus de rău pentru disconfortul creat atât pe partea de iluminat public, cât și pe cea a colectarii deșeurilor menajere, vă rog să înțelegeți și dumneavoastră că în ultima perioadă, am avut condiții meteorologice nefavorabile, fapt ce a atras acest disconfort! Fiind foarte mare stratul de zăpadă, mașina de la salubrizare nu avea acces, drumul fiind foarte îngust, iar acesta a îngreunat accesul, făcându chiar imposibil deoarece bloca circulația pe ambele sensuri de mers! Zapada depusă a rupt anumite crengi și cabluri care au făcut un scurtcircuit! Aceste probleme au fost remediate pentru că și conditțile meteo ne-au creat avantaj ! Vă multumesc pentru întelegere și înca o dată ne cerem scuze! Un sfârșit de săptămână plăcut!”- Adrian Buda, viceprimar, comuna Băiuț.

În ce privește gestionarea deșeurilor menajere, s-a intervenit cu un autoturism de teren pentru preluarea lor din locurile greu accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *