TENIS – Simona Halep s-a calificat în optimi la Wuhan

Simona Halep a trecut în turul al treilea la Wuhan după ce a învins-o pe Barbora Strycova. Halep spune că a jucat mai bine ca anul trecut, când a pierdut primul ei meci disputat la turneul de categorie Premier 5. Simona Halep, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 6-2, pe sportiva cehă Barbora Strycova, locul 34 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de la Wuhan.

Elena Ribakina din Kazahstan, locul 50 WTA, beneficiară a unui wild card, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-1, 6-7 (3), 6-2, pe Ons Jabeur din Tunisia, locul 54 WTA, în turul al doilea al turneului de la Wuhan. Ribakina, 20 de ani, s-a impus după un meci de o oră şi 51 de minute şi va evolua în optimi, pentru prima dată, cu Simona Halep. Sportiva din Kazahstan a câştigat în acest an turneul de la Bucureşti, după ce a întrecut-o în finală, cu scorul de 6-2, 6-0, pe Patricia Ţig.

Simona Halep a jucat primul meci după eliminarea din turul al doilea al US Open, în urmă cu aproape o lună. Revenirea ei pe teren a fost marcată de un început destul de ezitant, cu greşeli şi cu un serviciu inconsistent, dar această evoluţie poate fi considerată doar o acomodare cu suprafaţa de la Wuhan, pentru că apoi a arătat semne bune pentru partea asiatică a sezonului. Odată reglajele făcute, Halep a arătat forţă, mobilitate, stăpânire de sine, mai ales în setul al doilea, unul al unor reveniri incredibile, şi un tenis pe alocuri spectaculos.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 29.695 de dolari şi cu 105 puncte WTA. Simona Halep a fost direct acceptată în manşa a doua la Wuhan. Anul trecut, ea a fost învinsă în turul al doilea de Dominika Cibulkova din Slovacia, cu scorul de 6-0, 7-5. Cel mai bun rezultat al fostului lider WTA este calificarea în semifinale, la ediţia 2016, fază în care a fost învinsă de Petra Kvitova din Cehia, cu 6-1, 6-2.

Stirea urmatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni de folosire si Politica de Confidentialitate.

Publicitate

Stiri Recente