Sport

Surprize mari în Liga Națională de handbal masculin. CSM București pierde. Minaur Baia Mare în cădere liberă

Sezonul intern al handbalul masculin s-a reluat la mijlocul acestei săptămâni cu o surpriză de proporţii. CSM Bucureşti, echipa care a dominat prima parte de o manieră categorică, a fost învinsă de CSM Făgăraş cu 29-24. 

În urma acestui rezultat, lupta la vârf s-a strâns, având în vedere că HC Dobrogea Sud Constanţa şi Dunărea Călăraşi, principalele urmăritoare, au câştigat meciurile din etapa a 15-a.

Surpriza zilei a venit la Făgăraş, dar meciul zilei s-a jucat la Baia Mare, între Minaur şi Călăraşi. Cu un Călin Căbuţ de neoprit în prima repriză, gazdele au condus cu cinci goluri în prima repriză în câteva rânduri, pentru prima dată în minutul 17 (scor 10-5). Dunărea a jucat în aceeaşi manieră din primul minut şi până la sfârşit, adică un handbal cu repuneri rapide şi acţiuni finalizate după trei-patru pase, iar dacă în primă fază a mai irosit câteva şanse, pe parcurs a revenit şi chiar a preluat conducerea, în minutul 46, scor 23-22. A excelat pivotul Dragoş Soare, care a intrat pe parcurs.

Finalul a fost destul de tensionat, dar i-a aparţinut portarului Vlad Rusu (Dunărea). Acesta a parat o aruncare de la 7 metri în minutul 59, în faţa lui Andrei Popescu, astfel că a contribuit decisiv la victoria echipei sale cu 32-31. Astfel, Călăraşi a ajuns la un punct distanţă de CSM Bucureşti. În schimb, Minaur a pierdut un tempo important în bătălia pentru play-off.

Rezultate etapa 15-a

AHC Dobrogea Sud Constanţa – HC Buzău 30-22

 Minaur Baia Mare – AHC Dunărea Călăraşi 31-32

CSU Suceava – Potaissa Turda 21-22

CSM Bacău – Steaua 26-30

CSM Făgăraş – CSM Bucureşti 29-24

Universitatea Cluj – CSM Focşani 18-24.

Partida Poli Timişoara – Dinamo, se desfăşoară joi, de la ora 17:30

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *