Actualitate

Maramureșeni care trăiesc ca-n Evul Mediu la 70 de kilometri de Baia Mare

Pe adresa de facebook a paginii noastre, cititorii ne trimit informații, poze, clipuri video, întrucât consideră că presa  poate rezolva problemele societății.

Vă mulțumim pentru acest lucru, așteptăm în continuare mesajele de la voi și vă ajutăm cu tot ce se poate pentru rezolvarea problemelor. În această seară, pe adresa noastră am primit un video și mai multe informații cu privire la un caz atipic.

Cititorul nostru ne-a exemplificat cum în satul Strâmbu-Băiuț din comuna Băiuț, aflat la 70 de kilometri de Baia Mare, condițiile de trai sunt tot mai grele. Cititorul ne demonstrează că iluminatul public nu funcționează, specificând că cei mici merg dimineața la școală pe întuneric, expunându-se la pericolul fiarelor sălbatice, care de multe ori coboară în sat pentru a se hrăni.

De asemenea, deșeurile menajere nu au fost preluate din containere de aproximativ 3 săptămâni.

Motivul pentru care deșeurile nu au fost colectate are în vedere o explicație de ordin meteorologic. În Băiuț a nins ca în povești, iar stratul de zăpadă a depășit 120 de centimetri, fapt pentru care carosabilul este foarte îngust. Drumul a fost curățat, pe marginea acestuia se află taluzuri mari și înghețate, iar mașina de gunoi nu poate să intervină deoarece ar bloca traficul.

Acest motiv poate fi combătut ușor cu exemplul oficialităților din Borșa, unde deșeurile de la Cascada Cailor sunt adunate cu ajutorul alpiniștilor.

Cu toate acestea, administrația din Băiuț  își asigură locuitorii că depun toate diligențele pentru ca totul să funcționeze conform normalității iar deșeurile vor fi colectate în cel mai scurt timp.

5 Responses

  1. nu va mai plangeti atata!!il realegeti pe ceterasu si problemele voastre se rezolva!!inca un pic de rabdare,ceteras deja fierbe palinca pt campania electorala!!! tinutul uitat de timp si….Dumnezeu!!!

  2. dar cine sa va suporte gunoiul??? Nici cei de la grosi nu-l vor nici alte 24 comune care au refuzat depozitul de gunoi ?? De ce nu-l sortati in vederea reciclaclarii si compostarii?? Ar trebui preturi de 10 ori mai mari pentru gunoi poate asa veti iesi din comoditatea asta

  3. Aiurea… , este bezna din nou pe strazile din Strambu Baiut si gunoiul nu a fost ridicat din nou!
    Ne uitam ca vaca la lucerna si nimic nu se schimba; aceeasi marie alta palarie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *