Consumul zilnic al unei portii de legume asa-zis uscate imbunatateste parametrii diabetului de tip 2. Alimentele cu indice glicemic scazut sunt recomandate de multa vreme diabeticilor, printre ele aflandu-se fasolea, lintea si mazarea, scrie passionsante.be.
O echipa ce cercetatori canadieni de la St Michael’s Hospital din Toronto a vrut sa vada in ce masura un regim bogat in astfel de legume influenteaza pozitiv si direct parametrii glicemici.
Au fost alcatuite doua grupe de pacienti diabetici (de circa 60 de persoane fiecare), in cadrul unei cercetari care a durat trei luni. Primilor li s-a recomandat sa manance zilnic o portie de legume uscate (circa 200 g), iar celui de-al doilea grup, nu. Ultimii au avut totusi o alimentatie bogata in fibre.
Rezultatul arata ca legumele asa-zis uscate actioneaza extrem de favorabil asupra echilibrului glicemic, autorii precizand ca se inregistreaza si o scadere a riscului cardiovascular. Astfel, consumul de astfel de legume ar avea numai efecte bune pentru sanatate, incheie passionsante.be.
Sursa: Agerpres