Actualitate

Starea drumurilor şi a vremii în Maramureş joi, 7 februarie

Vremea a fost miercuri apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost variabil. Vântul a suflat în general slab. Temperatura maximă a fost cuprinsă între 1 grad la Târgu Lăpuș și 5 grade la Sighetu Marmației. Local s-a semnalat ceață în prima parte a zilei.


Grosimea stratului de zăpadă măsură, aseară, până la 42 cm, la Baraj Firiza. La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -4 grade la Baia Mare, Sighetu Marmației și -2 grade la Târgu Lăpuș.

Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed. Cerul este acoperit pe DN1C și E58, pe celelalte sectoare de drumuri naționale din județ este senin. Vizibilitatea este bună în trafic. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 13 utilaje și au împrăștiat 54 tone material antiderapant.

Valori ale temperaturii aerului: -5 grade la Cavnic, Ocna Sugatg, Sighetu Marmației, -4 grade la Borșa și Vișeu de Sus, -3 grade la Târgu Lăpuș, -2 grade în Baia Mare și la Seini.
Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost în scădere. Exploatarea amenajării hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Stratul de zăpadă măsoară: 83 cm la Cavnic, 66 cm la Baiut și Firiza, 62 cm în Pasul Gutâi, 33 cm la Luhei, 31 cm la Ruscova, 24 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Coroieni, 21 cm în Baia Borșa, 20 cm în Poiana Borșa, 15 cm la Târgu Lăpuș.

Toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică.

Vremea va fi astăzi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 7 grade, iar cele minime între -7 și -4 grade. Izolat, în zonele joase, se va semnala ceață.

Mâine, 8 februarie a.c., vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Vântul va suflă în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 6 grade, iar cele minime între -5 și -1 grad. Dimineață și noaptea, Izolat, în zonele joase se va semnala ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *