Comunicate de presa

Sorin Bota (PSD): România a întrecut și Portugalia la mărimea economiei

Ca de fiecare dată, în ultimii 29 de ani, guvernarea PSD a adus creștere economică pentru România și bunăstare pentru români. În ultimii doi ani, creșterea economică a fost accelerată şi s-a simțit direct în buzunarele românilor, care au mai mulți bani din pensii, din salarii sau din afacerile pe care le administrează, a precizat deputatul PSD de Maramureș, Marius Sorin Bota.

Datele oficiale Eurostat arată că, în 2018, România a întrecut și Portugalia, după ce la finalul lui 2017, întrecuse Grecia. România a avut un PIB de 202 miliarde euro, PIB-ul Portugaliei a fost de 201,5 miliarde euro, iar al Greciei de 184,7 miliarde euro.

”România a produs mai mult cu 31,7 miliarde euro de când PSD a preluat guvernarea țării. Este rezultatul planificat și reușit grație programului de guvernare al PSD, care a stimulat economia. Este o creștere mai mare decât cea reușită în multe țări europene, în ultimii doi ani. Belgia a înregistrat un plus de 26 miliarde euro, Republica Cehă un plus de 31 miliarde euro, Danemarca a produs mai mult cu 15 miliarde euro, Austria cu 29,8 miliarde euro, Ungaria cu 18 miliarde euro, Slovacia cu 9 miliarde euro, Suedia a avut un plus de 3,9 miliarde euro și încă alte 13 țări UE. În aceeași perioadă, economia Portugaliei a produs mai mult cu 15 miliarde euro, iar Grecia cu 8,2 miliarde euro. În perspectiva formării noului Parlament European, întărirea economică a României reprezintă, în mod necesar, și o creștere a influenței decizionale a țării noastre în cadrul Uniunii Europene”, a precizat deputatul PSD Sorin Bota.

Biroul de presă al PSD Maramureș

One Response

  1. )))))))))))))))))),inca cativa ani cu voi la putere)))si intrecem si china!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *