Vezi VIDEO
Parcul auto al Serviciului de Ambulanta Maramures este plin de autospeciale vechi. Multe dintre ele au parcurs deja peste 500.000 de kilometri si ar trebui casate. Cu toate acestea, medicii dar si asistentii de la ambulanta urca in autospeciale si pornesc intr-o misiune contra cronometru.
Parcul auto al Serviciului de Ambulanta este constituit din 43 de ambulante din care doua ambulante de tip C2 cu medic, patru ambulante de tip ACD cu consultatii la domiciliu, 22 de ambulante cu asistent si 15 ambulante de transport.
“Deja si din ambulantele noi, venite prin programul care se deruleaza acuma, din 2007, au inceput sa se invecheasca si practic, ar trebui intregul parc sa fie reinnoit. Incetul cu incetul, anul acesta am primit o ambulanta noua, care urmeaza acum sa fie inmatriculata si practic va fi transferata la substatia Viseu, pentru a inlocui ambulanta cea mai veche”, a declarat Zoltan Balko, directorul medical al Serviciului de Ambulanta Maramures.
Reprezentantii Serviciului de Ambulanta Maramures spera ca programul aflat in derulare la nivelul Ministerului Sanatatii sa permita serviciului sa reinnoiasca rand pe rand toate autospecialele aflate la unitate. Serviciul Judetean are deja sapte ambulante care au un kilometraj de peste 5-600.000 de kilometri.
“Numarul actual de 43 de ambulante, in principiu, este indeajuns, cu conditia ca toate cele 43 sa fie functionale. Aicea trebuie sa avem in vedere starea proasta a drumurilor, cea ce face ca in permanenta sa avem cel putin doua-trei ambulante care se afla in reparatii. Si reparatiile costa, dureaza de multe ori si cate o luna de zile pana se aduc piese originale si ca totul sa fie in regula”, a mai adaugat Zoltan Balko.
Cea mai veche dintre ambulante este una de tip B2, cu asistent, care se afla in acest moment la substatia Viseu ca ambulanta de rezerva, iar asta din anul 2002.
Sursa: Simona Vasiac