112

Răzvan Rentea spune că e nevinovat şi a atacat condamnarea pe viață la Curtea de Apel

Răzvan Rentea a atacat decizia judecătorilor Tribunalului Satu Mare – care l-au condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea părinților și a bunicii materne – la Curtea de Apel Oradea. Rentea a depus apelul în data de 27 august și cere eliberarea sa, pe motiv că ar fi nevinovat.

Judecătorii Tribunalului Satu Mare au pronunțat în 23 august sentința în cazul triplei crime de la Apa, în care Răzvan Rentea este inculpat pentru uciderea părinților – Niculina și Gheorghe Rentea, respectiv a bunicii materne Viorica Apan, conform PresaSM.

Judecătorii l-au condamnat la închisoare pe viaţă pe Răzvan Rentea, după ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au solicitat instanței pronunțarea unei pedepse cu închisoarea pe viață, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Răzvan Rentea nu a fost adus în sală pentru a auzi sentința. Reporterii PresaSM s-au aflat în sala de judecată la ultimul termen, din 17 august, în momentul în care judecătorul i-a dat ultimul cuvânt lui Răzvan Rentea, înainte ca instanța să intre în pronunțare. Rentea a fost tranșant, declarând resemnat: ”Văd că sunt acuzat, condamnat pe viață. Păi, dați-mi pe zece vieți, nu pe o viață!”.

Rentea i-a acuzat pe procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare că au creat un scenariu fals, iar informațiile din rechizitoriu ar fi, în fapt, ”un film”.

Procurorul și-a motivat cererea pe baza faptului că faptele ar fi fost premeditate, gradul de violență în săvârșirea faptelor, atitudinea nesinceră, precum și faptul că vorbim despre o serie de crime împotriva propriilor membri ai familiei. Circumstanță agravantă din perspectiva Codului Penal.

Procurorul a mai arătat că – în baza probatoriului administrat în cauză – este exclus ca o altă persoană să fi participat sau comis cele trei crime.

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *